Lördag med bloggträff

Igår var en dag med fullt ös. Min önskan att hinna med träning, handla mat, förbereda mat, Ikea, datorfix, terräng-SM, bloggträff och grill med goda vänner. Facit blev såhär:

Började dagen med frukost och lite matförberedelser inför kvällen. Sen en kort löprunda på 5 km. Jag lyckades även klämma in 30 min mys med T hos min syster. Sen hem och duscha och iväg och handla mat. Här gjorde jag dagens första omplanering; Ikea fick vänta en dag. Bra val! Sedan hem och plocka in maten och förbereda lite till. Sen avstod jag terräng-SM för att slippa stressa ihjäl mig. Efter det var det dags för något jag sett fram emot länge, nämligen bloggträff med lite östgötska bloggare. Jag tror nog den får ett eget inlägg. Annars blir detta för spretigt.

Efter några härliga timmar med nya bekantskaper var det bara att sticka hem och förbereda det sista med maten. D hade redan börjat så det var ingen stress. Vi hade quesilladas till förrätt. Mycket goda och enkla att göra. Tortillabröd med fyllning som t ex ost och skinka mellan. Smör på utsidan och stek i stekpanna. Skär sedan upp i mindre bitar. Fyllningen begränsas bara av egen fantasi.

Sedan grillade vi fläskkotletter som var marinerade i honung, vitlök och chili. Även kyckling som var marinerad i citron, honung och rosmarin. Hur gott som helst. Till det hade jag gjort min variant av fransk potatissallad.

20120429-093604.jpg

En ny favorit som jag bjöd på är lättkokt sparris med citron, olivolja och riven parmesan.

20120429-093704.jpg

Till efterrätt hade D gjort en chokladkaka utan både mjöl och annat socker än den som var i chokladen. Massa goda nötter var det i. Glömde fota eftersom vi högg in direkt. Men goood var den och jag kan fota nästa gång 😉

Det var en intensiv men fantastiskt härlig dag. Fullt med fart och aktivitet. Jag blev trött tidigt och somnade ovaggad. Jag älskar sådana här dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *