Norska superintervaller

Norska superintervaller stod på schemat idag. Enligt coach Håkan kommer namnet från att det är detta upplägg som längdskidåkarna Björgen och Northug sägs ha som det viktigaste i sin kvalitetsträning. 4*4 minuter med 3 minuters vila. Och detta ska vara mjölksyraträning!!! Inget tröskelpass.

Rekommendationen från coach var att ha en varvtid som var ca 4 sek långsammare än förra veckan. Men då fegade jag tydligen, så målet denna vecka var att ha samma varvtid. Slutresultatet blev till och med snabbare. Upplägget på ett intervallpass kan vara ganska lurigt. Men euforin när man får till det är magisk. Det fick jag uppleva idag.

Jag sprang med Lotta nästan tre hela intervaller. Sen insåg nog hon att hon fegat lite för hon drog på. Jag höll mina 4 intervaller i jämn och bra fart. Och precis som tanken är så ska mjölksyran komma till slut. Det gjorde den.

Idag var det slit. Pannbensträning på hög nivå. Mjölksyra. Flås och okontrollerad andning. Men även pepp. Utmaning. Glädje. Endorfiner. Energi. Gemenskap.

När jag var klar med sista intervallen ville jag bara kräkas. Jag var nästan gråtfärdig av utmattning. Bara låg på marken och flåsade. Och jag var så lycklig. Jag älskar känslan av att ge både hjärta, muskler och pannben en rejäl omgång. Det gör mig stark, både mentalt och fysiskt. Jag längtar redan till nästa pass.

Till er som undrar. Favoritskon att springa intervaller i är mina Nike Free Run. Kärlek!!!

20120426-214319.jpg

6 reaktion på “Norska superintervaller

  1. Härligt och bra jobbat igår! Precis som det ska vara! 🙂 Jag tyckte dock att detta pass var lättare än förra veckans (eller lättare och lättare, jag var fräschare efteråt i vilket fall ;)).. Kändes bättre helt enkelt. Är ingen kortdistansare tror jag! 😉

    • Jag är inte heller någon kortdistansare. Men intervallerna gör ju underverk för farten även på längre distanser. Så det är bara att bita ihop och låta blodsmaken komma 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *