Intervaller är gött

Intervaller är något som många motionärer drar sig för att springa. Det är jobbigt och tråkigt är ofta argumenten. Men vill man bli en bättre löpare finns det inga genvägar. Intervaller och tröskelpass gör dig att du kan kapa sekunder eller minuter på dina personbästa. Om man nu tycker att det är så tråkigt har jag ett par tips. Dessa fungerar för mig, men kanske inte för alla.

 • Hitta någon eller några på samma nivå att träna med. Då hjälps man åt att hålla farten uppe. Och det blir roligare
 • Planera passen innan. Att gå ut och tro att man kan köra lite på känn är dömt att misslyckas.
 • Våga ta ut dig. Du orkar mer än du tror. Intervaller ska vara jobbigt.
 • För min del hjälper det att bli lite siffernörd. Håll koll på varvtider mm
 • Idag körde vi 400-metersintervaller med NocOut, 3*(5*400)m. Ca 30-35 personer var där. Bland annat några vänner till mig som jag planerar att värva in i klubben 😉 Härligt och peppande med så mycket folk.

  Planen i morse var att ligga på 2 min per varv. Men Alle sa åt mig att åtminstone sikta på 1:50. Jag körde med Anna och vi öppnade de första två lite snabbare. Sen hamnade vi rätt och låg mellan 1:48 och 1:51 per varv. Jämnt och fint. Men det kändes nog lite för lätt. Jag hade inga problem att öka sista två intervallerna som gick på 1:41 och 1:35.

  Jag kan inte låta bli att njuta. Jag älskar att pressa kroppen. Det känns som om jag har all möjlighet i världen att slå lite nya PB i år om detta håller i sig.

  Här har vi två snabba tjejer från dagens pass, Elin och Mia. Ni är grymma tjejer!!!

  20120419-222928.jpg

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *