Skönt med spinning

Idag var jag inbjuden av Helen på Campushallen att köra ett spinningpass för henne. Det var ett pulspass och det har jag i spinningform bara kört en gång tidigare. Och jag tyckte det var hur skönt som helst.

Med ben som var trötta efter gårdagens 16 km löpning kämpade jag mig igenom med mitt vanliga jävlar anamma och mycket svett. Vi gjorde en uppskattning av maxpulsen men det blev kanske inte helt rätt. Jag hade svårt att ta mig över 85% av maxpuls utan att mjölksyran sprutade i benen. Får korrigera det till nästa gång. Det kan tydligen vara svårt att nå maxpuls på cykel om man är van löpare. Kanske skulle försöka gå på något av maxpulstesten de har på CH ibland. Har jag koll på det får jag ut mer av min träning.

Spinning är verkligen kärlek. Jag älskar känslan att bara kunna mata på till musiken och ge mitt yttersta. Svetten rinner, benen känns tyngre och tyngre men orkar lite till hela tiden. Passet idag var inte styrt av en massa koreografi. Det var mer styrt hur vi skulle ligga i pulszonerna i förhållande till vår maxpuls. Det passade fantastiskt bra i kombination. Jag fokuserade på mig själv och pulsen och hade inte velat ha så mycket styrning heller. Jag är grymt nöjd efter ett grymt pass. Sen måste jag även sägs att spinningsalen på CH är toppen. Helt i min smak.

På passet dök även min vän Isak upp. Längesedan vi sågs och allt roligt att träffas. Blir mycket träningssnack.

20120410-215142.jpg

Isak kan för övrigt vara nästa nyförvärv till NocOut. Eller hur Isak? Klubben innehåller inte bara elitlöpare. Nästa torsdag kör vi intervaller va?

Och tack till Helen för att jag fick komma och köra!!!

5 reaktion på “Skönt med spinning

      • Ingen omprioritering på gång.. Däremot är jag ju svag för grupptryck å har nu anmält mig som medlem på nocout.se. Lunch med Goken i mjärdevi idag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *