Jävligt jobbig påsk a’la Sara

Tidigare i veckan bjöd Sara in till en påskutmaning. En jobbig en som skulle innebära slit, mjölksyra, vilja och lite jävlar anamma. Men även en som skulle göra påskgodiset lite godare att äta 🙂 Och varför skjuta på det som kan göras idag? I snöyra gav jag mig iväg ut med syftet att beta av utmaningen utomhus. Vid spåret finns ett litet och spartanskt utegym. Tillräckligt för dagens övningar. Dock var det för blött och lerigt på marken så ena övningen fick jag tänka om med. Så här blev passet:

1,5 km uppvärmning 10 min

5 varv av följande:

  •  20 spänsthopp sida till sida
  • 20 armhävningar
  • 20 grodhopp
  • 20 tricepshävningar

1,5 km nedjogg hem 10 min

Väl hemma gjorde jag 5 varv till för att inte spara på energin. Och för att kunna lägga söndagens styrkefokus på enbart coreövningar och då få in 10*20 dynamisk planka där man går från armbågarna till att stå på händerna. Tanken är att köra 10 varv med plankanövningen plus 3 coreövningar till, 20 repetitioner.

Jag är för svag i överkroppen. Generellt tränar jag för lite styrka. Måste ändra på det. Vill bli starkare. Kroppen måste orka med. Behöver kanske någon som står och peppar mig i gymmet. Får komma på ett bra upplägg här nu framöver. Skaffa ett gymkort och börja träna ordentlig styrka kanske.

2 reaktion på “Jävligt jobbig påsk a’la Sara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *