Gym World Class

Nu var det ett tag sedan jag skrev om gymmen i Linköping som jag håller på att utvärdera. Jag har faktiskt 3 stycken till som är klara för utvärdering och den första av dem blir World Class.

Plats: I Linköping ligger WC i närheten av resecentrum. Bra om man pendlar och ändå byter buss/tåg i de trakterna. Eller om man bor i närheten.

Öppettider: Mån-tors 06.30-22, fre 06.30-20, lör 9-18 och sön 9-20. Generellt sett är öpettiderna inget annorlunda mot övriga gym i stan. Dock tycker jag det är bra att man öppnar så tidigt som 9 på söndagar. Det jag har sett är ofta kl 12. WC har öppet alla tänkbara tider som jag skulle tänkas vilja träna.

Pris: Det finns många olika alternativ beroende på vad man vill ha för typ av kort. Eftersom WC finns på många orter kan man välja totalkortet, så att man får tillgång till WC över hela Sverige. Bra om man t ex har ett jobb där man reser en del i. Det finns även student och seniorkort. Dagkort och morgonkort. Priserna beror även på hur lång tid man tecknar upp sig för. Till exempel kostar ett totalkort 449-699 kr. Mer information om alla kort och priser hittar man här. Jag tycker att 699 kr känns ganska saftigt, särskilt om man tränar en hel del utanför gymmet också. Å andra sidan är 699 kr/mån en bra investering i sin hälsa. Och man behöver ju inte teckna totaltkortet heller. Utöver detta tillkommer ett medlemsskap på 799 eller 499 kr på vissa av korten. Vansinnigt enligt min åsikt och det framgår inte heller på hemsidan varför man tar ut denna avgift.

Utbud: WC har ett bra utbud av morgonpass, lunchpass och kvällspass. Uppskattningsvis 5-7 olika pass på vardagkvällar, lunch och morgonpass nästan varje vardag osv. Utbudet i sig uppfyller absolut mina önskemål. Det finns spinning, afro, pump, combat, yoga, CX och functional moves. Däremot finns det inte det där lilla extra kan jag tycka. Inget som lockar mig att testa något nytt. Det hade varit plus i kanten om det hade funnit BodyBalance, kettlebells, pulsspinning mm. Men utbudet är fullt tillräckligt för att jag kan tänka mig att träna på WC. Något som verkar vara lite inne på gymmen numera är löpgrupper och detta finns även på WC.

Lokaler: Jag har ju tränat på WC för kanske 7 år sedan. Lokalerna har delvis förändrats sedan dess. Entrén känns fräsch och snygg. Gymmet kändes också bra, även om jag bara passerade det. Passalen kikade jag bara in i som hastigast eftersom det var pass där. Inga kommentarer på rak arm. När det gäller spinningssalen kändes det som att det inte hänt något på 7 år. Gansla slitet och slitna cyklar. En trång och liten sal som inte direkt imponerade, men här är jag ganska kräsen.

Kringtjänster: Man kan boka pass via nätet eller telefon. Det framgår inte på hemsidan hur många pass man kan ha bokade samtidigt. Jag hittade inga medlemsregler på hemsidan så jag kan inte skriva så mycket om överlåtelser, frysning av kort, uppsägningstider osv. Det finns spaavdelning som alla medlemmar får använda. Det finns massage och personliga tränare.

Provträning: Enligt hemdsidan kan man provträna en gång och det var vad jag gjorde också. För min del så tycker jag det är lite. Jag vill kunna testa minst ett klasspass för att känna av salen, ett spinningpass för att känna av den salen och så gärna något kort i gymmet. Låter kanske lite mycket, men jag vill veta vad jag får för pengarna. För mig är det viktigt att hitta ett gym som verkligen känns bra.

Barnpassning: WC erbjuder barnpassning vilket för mig skulle vara en stor fördel om jag hade barn själv.

Hemsida: Generellt sett är hemsidan tydlig och bra. Den är lättnavigerad och det mesta finns med. Jag saknar dock viss information om bokningsregler och medlemsregler. En bra hemsida där all information står med är viktigt eftersom det är lättare än att behöva ringa runt till alla gym man är intresserad av.

Sammanfattning: Som helhet känns WC som ett gym som definitivt har ett utbud som passar mig. Det är bra läge om man jobbar eller bor i närheten av stan. Jag har under min kontakt med WC fått mycket bra bemötande och service. Lokalerna är delvis bitvis mycket fräscha, men det finns en del att jobba med. För personer som reser mycket är deras totalkort ett bra alternativ. Dock tycker jag att det är lite för höga priser i förhållande till andra möjligheter här i stan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *