Att leva i nuet

Livet är en stor utmaning och en balansgång. En avvägning mellan att minnas det som var, att leva i nutet och blick framåt mot det som komma skall. Personligen vill jag ha en mix av allt detta.

Jag vill minnas människor jag har mött och ta lärdom av saker jag har upplevt. Jag vill undvika att göra samma misstag gång på gång och jag vill kunna tänka tillbaka på mitt liv och känna mig nöjd.

Samtidigt lever jag här och nu. Det är det jag upplever idag som jag kan påverka just nu. Det är idag som är. Vem vet vad som händer imorgon? Det som hände igår har redan hänt. Även om jag planerar framåt är det inte säkert att jag kommer få det jag önskar eller så ändras min önskan på vägens gång. Jag vill inte fastna i gårdagen och inte heller rusa framåt utan att njuta av dagen.

Å andra sidan tycker jag om att blicka framåt. Att planera och ha saker att se fram emot. Jag tycker om att sätta upp mål även om vägen mot målet ibland är det roligaste och viktigaste. Tanken på framtiden är det som för mig framåt och får mig att vilja utvecklas och bli bättre.

Jag är nu i ett läge där jag det senaste året kanske fokuserat lite fel. Jag har blickat framåt, men på saker jag inte kan påverka helt själv. Jag har i nuet kanske för mycket fokuserat på saker som egentligen borde får komma när det kommer. Jag har valt bort att planera in saker framåt i fall att situatuionen skulle se annorlunda ut om ett halvår. Det finns vissa saker jag skulle vilja göra i mitt liv men jag har inte kännt mig stressad över att ta tag i dem heller. Nu har jag fått möjlighet att uppfylla en av dessa saker. Jag har blivit kontaktad och erbjuden att testa på en sak som jag velat göra länge. Jag har en uppgift att klara av på vägen, men jag ser det inte som ett hinder. Mer som en möjlighet att visa att jag faktiskt kan och vill. Nyfikna? Jag kan säga så mycket som att ca 15 år efter att ha testat mitt första spinningpass tar jag kanske äntligen steget från att sitta som deltagare till att bli instruktör. Var, när och hur håller jag för mig själv så länge. Jag är inte där rikigt än men jag tar steget, hoppar och håller tummarna för att jag lyckas…

Hur ser ni på detta? Lever ni i nuet? Släpper ni det som varit och blickar framåt?

5 reaktion på “Att leva i nuet

  1. Japp. Lever i nuet. Alltid. Tar mig alltid tid att prata med de jag möter, och lyssnar framförallt.
    Du blir en utmärkt instruktör!

  2. Åh så roligt! Tror du kommer att bli en bra instruktör! Det där med att leva i nuet är svårt, det gäller att skicka en liten påminnelse till sig själv med jämna mellanrum.
    Det är så lätt att sträva framåt utan att ta vara på tiden som är NU.

  3. Vad spännande, lycka till med spinningen.

    Jag försöker leva i nuet och blicka framåt så mycket som möjligt. Och jag undviker att se bakåt och fundera på sånt som jag ändå inte kan förändra, det betyder dock inte att jag alltid lyckas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *