Skyr

Så många andra har gjort det före mig. De har väckt min nyfiken och höjt förväntningarna. Jag har tvekat länge men till slut föll jag för frestelsen. Idag var första gången jag smakade skyr. Varför har det dröjt så länge då? Jo dels för att en liten burk på 160 g kostar närmre 20 kr och dels för att det inte finns någon naturell variant utan socker.

Skyr är en isländsk yoghurt som lanserade i Sverigt hösten 2011. Den är gjort på skummjölk och yoghurtkultur. Den har ett högt proteininnehåll samtidigt som den är naturligt fettfri.

Jag valde att testa den med jordgubbssmak. Vad tyckte jag då? För att summera så tycker jag inte att den smaken jag testade levde upp till de förväntningarna jag hade. Konsistensen var bra och jag tycker det är bra med en produkt som har högt proteininnehåll men ganska lite fett. Det liknar kesella väldigt mycket i konsistensen, men en lite behagligare grundsmak. Det jag inte gillar är som sagt att det är socker i den. Jag vill inte ha socker i saker jag stoppar i mig om jag inte måste. Jordgubbssmaken tycker jag inte heller om. Kollegan och vännen Jenny fick också smaka och hon trodde det var hallonsmak. Jag tycker smaken är konstgjord och mer påminner om sötningsmedel är sockersmak.

Så nej, denna fick inte direkt godkänt. Jag kan tänka mig att jag kanske gillar vaniljsmaken. Men jag kommer ändå avstå från skyr tills den naturella kommer, om den kommer. Tills dess klarar jag mig utmärkt på kesella och turkisk yoghurt.

2 reaktion på “Skyr

  1. Den svenska skyren kommer tyvärr inte i närheten av den äkta. Kan varmt rekommendera den äkta om du har vägarna förbi Island. Och när du ändå har vägarna förbi så ta ett dopp i ”Green Lagoon”. ”Blue Lagoon” är helt okej också men oftast så mycket folk där. Smaka sedan även på deras speciella bröd också som bakas i marken, Har glömt namnet men oj vad gott det är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *