Trött kropp

Intervallerna igår tog hårdare på kroppen än jag trodde.

Jag hade svårt att komma ner i varv och ganska svårt att somna. Jag känner igen detta i kombination med sena träningar. Jag sov dåligt och vaknade flera gånger under natten och hade svårt att somna om. Jag sover annars väldigt bra. Somnar snabbt och sover hela nätterna.

Idag känns kroppen tung och orkeslös och då främst benen. Detta är nog en kombination av hård träning och dålig sömn. Lite träningsvärk har jag också i benen. Samtidigt som jag är trött och bara vill hem och lägga mig på soffan och slappa så längtar jag efter mer träning. Och mer ska det bli…

Det finns några saker som jag tror skulle hjälpa mig att undvika det som jag känner i min kropp idag:

  • Regelbundenheten: Om man tränar sena pass regelbundet vänjer sig kroppen tror jag.
  • Fler hårda pass: Sen när min kropp är mer van vid lite hårdare pass av detta slag tror jag också att det blir lättare.
  • Energipåfyllning: Igår tog jag en banan direkt efter passet och ett kokt ägg när jag kom hem. Jag måste fylla på med mer energi innan jag går och lägger mig så att kroppen har resurser att återhämta sig ordentligt under natten. Ett ägg till, ett glas mjölk eller lite yoghurt hade nog varit bra.
  • Varva ner bättre så att sömnen inte blir störd.

Jag tycker ju verkligen om att låta kroppen jobba hårt, så jag vill ju fortsätta med detta. Dock är snart tiden för tisdagsintervallerna slut, så detta kommer kanske inte vara ett stort prolem i fortsättningen. Men det kommer dyka upp tillfällen där ovanstående är bra att tänka på i alla fall.

Idag ska kroppen få sig en skön återhämningsjogg runt Stångån som är fantastisk vacker på våren. Jag har en löpardejt med fantastiska Nina som jag träffar alldeles för lite. Hon är fylld av energi och galna upptåg och med henne har man aldrig tråkig. Jag kommer ta mig runt, kroppen kanske inte kommer tycka det är det skönaste passet i världshistorien, men jag kommer ta mig runt och det kommer göra mig lycklig. Känslan efteråt är belöningen.

2 reaktion på “Trött kropp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *