Fredagssim och lördagsintervaller i backe

Det har blivit lite mindre bloggande denna vecka. Men jag har fått prioritera lite andra saker och det är nödvändigt ibland. Så här kommer en snabbspolning sedan senast.

Fredag innebar morgonsimning med Lotta. 1500 m blev det igår. Till en början kändes kroppen trött och seg och det kändes som ett jobbigt pass. Efter 700 simmade meter kunde vi konstatera att det gick lite snabbare än det brukar. Så det var kanske inte så konstigt att det kändes tyngre. Mina simglasögon behöver bytas ut. De läcker vatten och igår fick det bli bröstsim sista 400. Jag fick helt enkelt inte ordning på dem.

Jag hade tänkt få till en eftermiddagsträning. Men jag hade bra flyt på jobbet och ville få allt gjort som jag hade på G. Så jag valde att kunna ta helg utan att behöva tänka jobb.

Idag Lördag inleddes med ett backintervallpass löpning. Först uppvärmning och sedan 5 intervaller uppför en av två vettiga intervallbackar jag har hittat här i närheten. Backintervaller är något som verkligen är bra för min löpning. Det blir som styrketräning och hjärtat får sig en bra genomkörare. Backen jag sprang i idag var en backe med blandad karaktär. Brant i backen och sedan flackare. D visade mig detta inslag och jag kan tipsa om det. Det är bra grunder i backträning. 

Har ni tips på bra simglasögon?
Brukar ni träna löpintervaller? Backträning?

4 reaktion på “Fredagssim och lördagsintervaller i backe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *