Mål med simningen

Onsdag idag och första träningsdagen på veckan. I måndags hade jag så ont av träningsvärk att jag inte kunde gå normalt och igår hade vi gäster på kvällen. Men nu blir det full rulle resten av veckan.

Idag var det morgonpass i bassängen med Lotta igen. Jag uppskattar verkligen att ta längd efter längd och låta kroppen vakna till liv. Nu när jag klarar att crawla nästan hela passet har jag nått mitt första mål när det gäller simningen. Nu ska jag bara bli lite starkare i bassängen så att jag får upp farten lite. Jag ska försöka lägga på ett simpass i veckan samt styrketräna lite mer frekvent. Det tror jag kan ta mig en bit framåt. Jag tror också jag ska börja köra med paddlar lite och på så sätt få lite mer axelstyrka. Jag har testat en gång och det kändes bra.

Jag har ju ett årsmål med simningen och jag ligger nu på 71% av det jag borde ha gjort hittills. För två veckor sedan var den siffran 58%. Så trenden är bra och så ska det fortsätta. Nu är årsmålet beräknat utifrån 1200 m i veckan vilket blir ett pass. Om jag ökar på till två pass kommer jag snart ligga på plus. Det känns bra.

 Resten av veckan ska innehålla detta:
– 1 simpass
– 2 löppass
– Stavgång (sista veckan med arbetsplatsklassikern nu)
Blir det något mer blir det en bonus.

Vad ska ni träna i veckan?

5 reaktion på “Mål med simningen

  1. Vad skönt det lät med simning. Önskar verkligen att denna träningsform skulle vara något för mig, men jag är ganska vattenrädd så spänner mig som en fjäder varje gång jag försöker, ingen njutning där inte 😉
    Idag blir det en promenad i det soliga vädret, låter det vara en träningsfri dag till så jag inte blir sjuk igen. I morgon är det tänkt att det ska köra cardio och på fredag crosstraining. Hoppas min kropp vill samma sak 🙂

  2. Ja jag har lite svårt för att slappna av när det gäller att simma i öppet vatten. Men jag antar att det bara handlar om att utsätta sig för det. I bassäng är det inga problem. Hoppas du får en härlig promenad och att kroppen är redo för träning imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mål med simningen

Onsdag idag och första träningsdagen på veckan. I måndags hade jag så ont av träningsvärk att jag inte kunde gå normalt och igår hade vi gäster på kvällen. Men nu blir det full rulle resten av veckan.

Idag var det morgonpass i bassängen med Lotta igen. Jag uppskattar verkligen att ta längd efter längd och låta kroppen vakna till liv. Nu när jag klarar att crawla nästan hela passet har jag nått mitt första mål när det gäller simningen. Nu ska jag bara bli lite starkare i bassängen så att jag får upp farten lite. Jag ska försöka lägga på ett simpass i veckan samt styrketräna lite mer frekvent. Det tror jag kan ta mig en bit framåt. Jag tror också jag ska börja köra med paddlar lite och på så sätt få lite mer axelstyrka. Jag har testat en gång och det kändes bra.

Jag har ju ett årsmål med simningen och jag ligger nu på 71% av det jag borde ha gjort hittills. För två veckor sedan var den siffran 58%. Så trenden är bra och så ska det fortsätta. Nu är årsmålet beräknat utifrån 1200 m i veckan vilket blir ett pass. Om jag ökar på till två pass kommer jag snart ligga på plus. Det känns bra.

 Resten av veckan ska innehålla detta:
– 1 simpass
– 2 löppass
– Stavgång (sista veckan med arbetsplatsklassikern nu)
Blir det något mer blir det en bonus.

Vad ska ni träna i veckan?

5 reaktion på “Mål med simningen

  1. Vad skönt det lät med simning. Önskar verkligen att denna träningsform skulle vara något för mig, men jag är ganska vattenrädd så spänner mig som en fjäder varje gång jag försöker, ingen njutning där inte 😉
    Idag blir det en promenad i det soliga vädret, låter det vara en träningsfri dag till så jag inte blir sjuk igen. I morgon är det tänkt att det ska köra cardio och på fredag crosstraining. Hoppas min kropp vill samma sak 🙂

  2. Ja jag har lite svårt för att slappna av när det gäller att simma i öppet vatten. Men jag antar att det bara handlar om att utsätta sig för det. I bassäng är det inga problem. Hoppas du får en härlig promenad och att kroppen är redo för träning imorgon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *