NocOut Training Day

Nu är jag tillbaka här på bloggen. Jag har haft en medveten bloggvila i några dagar. Det är skönt att släppa taget lite och ägna sig åt andra saker. I lördags var det Training Day med NocOut. För mig och Daniel såg lördagens schema ut så här:

11:00 Spinning 30 min (Mia Kromnow)
11.30 Spinning 60 min (Anna & Fredrik Carlén)
12:45 BodyPump 45 min (Lovisa Egedal)
14:00 Ultimate Functional Strength 45 min (Alle Weckfors)
15:00 Yoga 45 min (Hans Nydahl) 

Spinningen gick toppen. Riktigt skönt att sitta på en sadel igen. Det var i höstas senast. Båda passen var kanon. Det jag gillar med spinning är möjligheten att ta ut sig fullständigt. Att känna svetten rinna. Att till bra musik bara få känslan att man kan mata på hur länge som helst. Det är ren träningslycka med spinning verkligen.

Efter spinningen var det dags för bodypump. Det har jag inte kört sedan i höstas någon gång tror jag. Eller om det var innan sommaren kanske. Jag har generellt sett varit dålig på att köra styrka sista tiden. 90 min spinning kändes i kroppen och jag var inte alls så pigg som jag brukar på ett pumppass. Men jag försökte hitta vikter så att jag orkade hela låtarna och körde på. Jag gillar pump inser jag varje gång jag är på ett pass. Varför är jag då så dålig på att ta mig iväg? Ska försöka ändra på det.

Efter pumpen pustade vi i 30 min medan flera av de andra körde step. Vi fick i oss lite energi och sedan var det dags för funktionell styrka. Ett styrkepass till alltså. Gahhh! Nu var jag riktigt trött. Vissa övningar gick inte alls. Andra gick över förväntan. Detta var ett riktigt bra pass. Alle peppade på bra och musklerna protesterade i ren utmattning. Men jag njöt! Jag älskar verkligen att pressa mig själv. Testa gränserna. Hitta svagheterna. Peppa mig själv. Efter passet skrek kroppen efter vila. Men det var ett pass kvar.

Efter flera pass av diverse utmaningar för kroppen var det till sist dags för dagens sista. Efter att ha pressat kroppen hårt under dagen var det nu dags att ge lite tillbaka. Ett avslutade yogapass var precis vad som behövdes. Hans som ledde passet var verkligen toppen. Han insåg dels att han inte hade med vana yoga-utövare att göra och dels att vi hade trötta kroppar efter en dags träning. Så han fokuserade på stretch under passet vilket våra kroppar nog var tacksamma för. Det blev en hel del fniss och flams, både från oss deltagare och Hans.

Det jag tar med mig från den här dagen är:
– Jag behöver träna mer styrka. Gym eller pass är sak samma. Men mer styrka. Gärna funktionell styrka.
– Jag vill också få in yogan regelbundet. Min kropp blir stark och harmonisk av dessa pass.
– Jag känner att min kropp är redo att öka träningsdosen igen efter hösten som var tung både fysiskt och psykiskt. Jag känner mig på banan igen!
– Jag måste ta tag i gymkortet. Det är dags att teckna ett nytt!

De två dagarna som följde efter lördagens träningsmarathon var hemska. Det finns skön träningsvärk och det finns hemsk och smärtsam. Den här gången fick jag genomlida den senaste av dessa. Men idag har den gått över till skön. Jag njuter och längtar till nästa pass.

2 reaktion på “NocOut Training Day

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *