Långpass och pulkaåkning

Dagen började tidigt. Klockan 7 ringde klockan. Jag försökte smyga upp utan att väcka D. Klockan 8.30 skulle ett gäng från NocOut träffas vid parkeringen av Åtvidabergs golfbana. Vi var några som absolut ville undvika plusgraderna som vi misstänkte skulle komma. Allt för att undvika blöta spår och klistervalla.

4 personer var vi som gav oss iväg. Grabbarna lite snabbare och jag och Anna lite långsammare. Idag var det gudomligt glid. Spåren var isiga och fina. Lite lila valla och jag var redo. Första varven hade jag toppenskidor och tempot var bra. Fästet var helt ok. Tredje varvet började likadant men mot slutet kom plusgraderna och fästet försvann direkt. Även om vi hade bra glid fortfarande så blir det extremt jobbigt när man får slita i uppförsbackarna.

Min plan var att åka tre varv. Men när Anna sa att hon tänkte åka ett fjärde var jag inte sen att hänga på. Vi vallade lite och gav oss iväg. Inget fäste fanns alls. Efter 3 km fick jag valla igen och utökade fästzonen och det blev faktiskt bättre. Vi slet oss runt sista varvet. Totalt blev det 32 km och nästan 3 timmars träning. Utan Anna hade jag aldrig tagit mig runt sista varvet. Så jag tackar och bockar för trevligt sällskap i spåret.

På vägen hem väntade en termos varm choklad (mjölk, kakao och agave). Det är njutning efter flera timmar i spåret. Så här nöjd var jag efter passet innan jag styrde kosan hemåt igen.

20120218-173829.jpg

Väl hemma blev det dusch och mat innan min syster och hennes fantastiska son kom för lite pulkaåkning. Så idag har jag fått massa frisk luft.

20120218-173837.jpg

Ikväll  blir det gladiatorerna och hemmagjord pizza med härliga Jenny och Tor. Så jag ska hoppa upp ur soffan och ta mig ur understället och sätta på mig lite mer representabla kläder -> mysbyxor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *