Kall dag i spåren

Lördag och skiddag var planen. Jenny kände sig krasslig och Agges luftrör gillar inte kylan. För kyligt var det minsann. -17,5 stod termometern på när jag gick upp. Det är för kallt för mig att springa i, men längdskidor brukar fungerar alldeles utmärkt.

Så jag grundade med kokt ägg, gröt med hallon och c-vitamin. Sen klädde jag mig väl för kylan och packade in mig och skidorna i bilen och gav mig av. När jag kom fram snöade det lätt och temperaturen hade stigit till -14.

Den största missen var att jag åkte ifrån min gröna valla. Så jag fick klara mig på den klassiska blå. Till att börja med var det dåligt glid och nästan för bra fäste. Kallt, fel valla och lite nysnö gjorde att jag fick kämpa ordentligt i början. Men det blev bättre. Efter ett tag kom solen fram och värmde upp lite. Det blev 16 fantastiska kilometrar. Kylan var inga problem och jag kände mig pigg efteråt. När jag var klar var det -7 grader ute och solen strålade.

Nöjd och glad åkte jag hemåt. Med mig hade jag varm choklad. Eftersom jag har sockermatchen att tänka på så gjorde jag den på mjölk, kakao och lite lite agavesirap. Gott och perfekt efter ett par timmar ute i vintervädret.

20120204-192224.jpg

20120204-192231.jpg

Jag är tacksam för att jag verkligen njuter av vintern trots att det egentligen är för kallt för min smak.

2 reaktion på “Kall dag i spåren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *