Edamamebönor

De här små pärlorna kom jag i kontakt med för första gången för ett år sedan.

20120116-152713.jpg

Edamamebönor (eller gröna sojabönor). Jag har länge tyckt att de varit svåra att få tag på i mataffärer. De har mest funnits på salladsbarer och liknande. Men i somras upptäckte jag att ICA hade dem frysta, men då var det med skida och allt. Nu har jag äntligen hittat färdigförvällda i kartong, utan skida, på Hemköp. Klara att tina och äta.

Edamamebönor är mer som ärtor i smaken och inte alls lika mjöliga som de flesta andra bönor. Dessutom har de relativt hög proteinhalt jämfört med andra bönor. Som om inte det vore nog är de rika på fibrer och vitaminer. Så dessa små gröna diamanter kommer det bli mer av i maten jag lagar hemma!!! Både i sallader och grytor.

4 reaktion på “Edamamebönor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *