Samla vatten med mig…

Förra helgen var jag ju som många vet nere i Torekov och träffade en massa härliga människor. På Åsas blogg  kunde man förra veckan läsa om en gratis-app från Ramlösa som heter Ramlösa Pole2Pole. Det är Ramlösa som i samarbete med Röda Korset har en kampanj för att skänka rent vatten till biståndsprojekt i Afrika. Mer utförlig information kan du läsa i Åsas inlägg om appen eller på Ramlösa.

I korta drag så är det så att om man sätter igång appen kan man samla ihop kilometrar genom att cykla, gå eller springa. För varje kilometer skänker sedan Ramlösa en liter rent vatten till biståndsprojektet. Jag har självklart laddat ner denna app och testat den. Jag har inte använt den nitiskt men har hittills reggat 12 km, alltså 12 liter vatten. Säg t ex att jag cyklar till jobbet 4 dagar i veckan. Det blir 13*4=52 liter vatten i veckan. Sen löpning och promenader på det.

Så därför utmanar jag alla mina bloggläsare (tror bara den finns för Iphone än så länge) att ladda ner denna och samla vatten. Hur mycket vatten kan vi samla ihop tillsammans??? Vilka är på???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Samla vatten med mig…

Förra helgen var jag ju som många vet nere i Torekov och träffade en massa härliga människor. På Åsas blogg  kunde man förra veckan läsa om en gratis-app från Ramlösa som heter Ramlösa Pole2Pole. Det är Ramlösa som i samarbete med Röda Korset har en kampanj för att skänka rent vatten till biståndsprojekt i Afrika. Mer utförlig information kan du läsa i Åsas inlägg om appen eller på Ramlösa.

I korta drag så är det så att om man sätter igång appen kan man samla ihop kilometrar genom att cykla, gå eller springa. För varje kilometer skänker sedan Ramlösa en liter rent vatten till biståndsprojektet. Jag har självklart laddat ner denna app och testat den. Jag har inte använt den nitiskt men har hittills reggat 12 km, alltså 12 liter vatten. Säg t ex att jag cyklar till jobbet 4 dagar i veckan. Det blir 13*4=52 liter vatten i veckan. Sen löpning och promenader på det.

Så därför utmanar jag alla mina bloggläsare (tror bara den finns för Iphone än så länge) att ladda ner denna och samla vatten. Hur mycket vatten kan vi samla ihop tillsammans??? Vilka är på???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *