LSD en söndag

Idag var det löpning på schemat med kommentaren LSD i träningsprogrammet. LSD var beskrivet som Long Slow Distance. Men jag tror att den rätta benämningen egentligen är Long Steady Distance. I alla fall var planen att köra länge i lugnt tempo.

Först sprang jag och mötte Cissi och vi sprang till spåret och ett varv där och sen sprang jag med henne hem. Då sprang vi i hennes tempo. När jag droppat av henne hemma ökade jag och fortsatte i lugnt och behagligt tempo och utforskade löparmöjligheterna i Tallboda. Jakten efter den perfekta intervall-backen har börjat men än så länge har jag knappt ens några kandidater.

Dagens pass slutade på 14,1 km. Tiden var ingen topptid men jag hade ingen som helst fokus på den idag i alla fall. Tanken var att kroppen skulle få vara ute länge. Jag hade en fantastisk löptur. Kroppens kändes pigg trots de senaste dagarnas träning. Det kändes som om jag skulle ha kunnat springa lika långt till. Härlig känsla! Det är de här passen som gör att man längtar till nästa gång! Man vill ut snart igen.

En annan höjdpunkt idag var att springa med Cissi. Det var flera år sedan men nu när hon gått ner så mycket så är hon på G igen. Det se jag fram emot.

2 reaktion på “LSD en söndag

  1. haha de dröjer innan ja kan följa med i ditt tempo i galning!! =) Du ja kanske borde cykla på torsdag istället… vi kan se lite.. är du ledig på fredag?

    • Ja men jag är nog inte hemma då ändå. Men cykla du så springer vi när det passar. Och vi kan väl springa i ditt tempo 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *