Långpass med Lotta

LOK-milen i Vidingsjö är verkligen helt fantastiskt verkligen. Idag var första gången för i år och det är alltid lika härligt på våren. Vinterns asfaltslöpning ligger långt bak i minnet och det här är löpning när den är som bäst. Varierat underlag, stigar, grusväg, natur, blommor, djur och lite lagom med folk. I år bjöd den på en överraskning i form av en ny sjö (eller om man ska räkna det som två sjöar kanske). Vid 8 km brukar man springa på en grusväg mellan två åkrar. Nu är det vatten på var sida om vägen. Lite märklig men häftig känsla att liksom springa mitt igenom sjön. För Lotta var det första gången någonsin i Vidingsjö och hon gillade det också, så det var nog inte sista gången vi sprang där.

Jag deltar ju i Sommarutmaningen Trail på Funbeat och egentligen hade jag velat ha längre än 12 km idag. Men jag kör mitt träningsprogram och vill inte ha tillbaka mitt onda i baksida vänsterlår, så det är nog bra att inte utmana ödet för mycket. 10 km stod det egentligen på schemat idag, men Lotta behövde 12 km för att klara min aprilutmaning. Så 12 km blev det. Vi hittade ett lugnt och skönt tempo och hade säkerligen kunnat springa en bra bit till.

Sen avslutade jag med 70 utfallssteg så nu har jag klarat av de för månaden också. Väl hemma blev det 5 minutuer plankan, så nu har jag bara 18 minuter kvar. hahaha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *